Снимка: архив Reuters

Още 26 млн. лв. отпусна правителството, за да осигури летателната годност на самолетите МиГ-29. Парите са предвидени в централния бюджет за плащания по договори по рамковото споразумение с РСК "МиГ“.

Средства за поддръжка на самолетите бяха отпускани и миналата година. Предвижда се България да даде общо около 81 млн. лв. за ремонт на 15-те български изтребителя МиГ-29.

Руската компания РСК МиГ бе единствената поканена в процедурата, обявена от МО. За момента покупката на нови изтребители е в застой.

С друго решение на Министерския съвет по бюджета на МВР са одобрени 10 млн. лв. за дейности, свързани с издаването на българските лични документи.

Министерства и общини пък получават общо почти 21 млн. лв. за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от бедствия. Тяхното разпределение е одобрено на заседание на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане, проведено през март.

Част от средствата се предоставят на областните управители на Добрич, Монтана и Смолян за почистване на речни корита. Предвидените за общините средства са за изграждане на диги, възстановяване на обществени сгради, пътни настилки, подпорни стени, укрепване на мостове и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase