Снимка: bgonair.bg
fallback

Четвъртият съвет за национална сигурност събра президент, премиер, мнозинство и опозиция, за да обсъдят актуалните рискове и заплахи пред страната ни и какво е състоянието на въоръжените сили. Той успя да скара лидера на партия ГЕРБ Цветан Цветанов и президента Румен Радев. На какво се дължат големите потиворечия?

"Основният проблем е, че Консултативният съвет вместо да работи за постигане на съгласие, води до допълнително разделение и противоречия.", коментира политикът.

Появиха се обвинения, че черновата, представена на политическите сили на Консултативния съвет води към преосмисляне на членството ни в НАТО. Има ли наистина такива елементи в документа и изявлението на президента?

"Дадените оценки в тази чернова имат подчертано негативен характер по отношение на нашите съюзници. Има и други внушения в начина, по който е представен текстът, и предполагам, че това е довело до 5-часов дебат.", каза Шаламанов.

Кои са основните пунтктове на несъгласие и кое очерта разделителната линия между двете страни на Консултативния съвет и кои са реалните рискове пред сигурността на страната ни? Отговорите в предаването "Брюксел 1" в 17:30 часа по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

ведро

преди 6 години

да се приеме закон за уважаване на президента-символ на нацията.Добре че радеви заместничката му, една възпитана жена оглавиха институцията, представяте ли си какво щеше да е ако бяха рабфак Цецка и оня адмирал пребоядисал се от комунисти-ческите АБПФК в герберист.Случихме на президентска двойка, да са живи и здра-ви.Само нечестни хора ги плюят.

14

Анонимен

преди 6 години

След близо 28 години "евроатлантически" "демократични" ценности стигнахме дотук! Вече не знаем кое ни води напред и кое ни връща назад. Щом миналото изглежда по-светло от бъдещето, няма как да вярваме на "водачите" си!

13

nina

преди 6 години

Режимът в Сирия се държал благодарение на Москва... каза Цв. Цветанов. А кой, господине, дава право на САЩ и сие да определят режима в коя да е страна?

fallback