Снимка: Олег Попов/Dnes.bg
fallback

С остри критики към БСП и към президента Румен Радев даде старт на новия парламентарен сезон шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов.

Той предупреди опозицията, че с големите амбиции идват и големите комплекси, а опитите да се дискредитира властта може само да ни навлече негативи пред европейските ни партньори.

Според него именно заради целта на левицата да "очерни" управляващите са се направили много мрачни прогнози по време на европредседателството ни, които обаче, не са се сбъднали. Като пример Цветанов посочи прогнозата, че ще има струпване на мигранти на границата ни, проблем с който властта не би се справила.

"Играта със страховете не може да е печеливша технология за управление, защото не генерира кауза и не печели доверие. Този, който подхранва страхове, може да е успешен опозиционер, но не и успешен управленец, от саботажите няма политически дивиденти, напротив - може да ни навлече негативи оценки от европейските ни партньори", предупреди той депутатите от БСП.

Цветанов скочи и на президента Румен Радев, който преди ден по време на лекия в УНСС коментира, че в България трябва да се осветли работата на институциите.

"Израз на политическа неадекватност е да се иска повече светлина, защото прожекторите са включени, г-н Радев. Според Вас, г-н Радев, няма малки и големи държави, а има такива с големи и малки амбиции, а Вие заложихте големи амбиции на студентите, с които се срещнахте, а ние си пожелаваме вашите амбиции с БСП, да не минират пътя ни в ЕС и НАТО, защото големите амбиции раждат и големите комплекси", отсече той.

Иначе шефът на парламентарната група на ГЕРБ похвали и правителството, и мнозинството в Народното събрание. Той припомни, че изминалата парламентарна сесия протече на фона на усилията на управляващите да работят да утвърждаването на България като стабилен фактор на Балканите.

"Председателството на България на ЕС продължава, подготвяхме се много сериозно за него и сега с удовлетворение гледаме положителните реакции на европейските ни партньори. Досега са проведени 1000 срещи в Брюксел, София и Страсбург с около 10 000 делегати. Диалогът ЕС – Западни Балкани придоби нови изомерия от началото на годината, длъжни сме все повече да устояваме интереса си и да правим всичко възможно, за да има по - голяма европейска перспектива в региона", посочи той.

Цветанов обяви, че повишаването на стандарта на живот на българите продължава да е първостепенна задача на управляващите. Като успех той отчете и повишаването на заплатите на учителите, санирането на блоковете и инвестициите в здравеопазването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

Анонимен

преди 6 години

И аз като го видя, сменям канала

42

Анонимен

преди 6 години

Тази особа непрекъснато говори неща които се отнасят точно за него !!

41

ГНУС

преди 6 години

В БСП НЕ ОСТАНАХА КОМУНИСТИ, ВСИЧКИТЕ ОТИДОХА В ГЕРБ.

fallback