Снимка: БТА
fallback

Президентът Румен Радев официално потвърди, че ще посети Москва през май.

Засега най-вероятно визитата ще е на 20 - 21 май, но конкретните дати все още се уточняват, съобщи държавният глава.

Oще по темата

Посещението на руския президент Владимир Путин обаче засега само се обсъждало и заради това не можело да се говори за определени дати.

"Във времена на конфронтация трябва да се стремим да поддържаме диалога и да снижаваме напрежението", коментира Радев  в отговор на въпрос дали сега е моментът да се организира негова визита в Русия.

"Българският културен, световен и цивилизационен принос не може да става залог на политически конфликт. Точно във времена на конфронтация ние трябва да поддържаме диалога, трябва да търсим общите интереси в борбата с тероризма и как да снижаваме това напрежение. Така че в тази връзка мисля, че диалогът и каналите за диалог трябва да бъдат запазени. Основната цел на България е постигане на диверсификация – на газови и енергийни доставки като източници и като маршрути. В това отношение ние трябва да правим всичко възможно да получаваме отколкото може повече места и маршрути енергия – това означава по-голяма сигурност, повече опции и по-ниски цени. Затова България трябва да бъде активна в тези дейности", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

187

Недейте бе !!!

преди 6 години

Народът го харесва !!!Че е посредствен - ДА.Ама летец бе -- само като чуят това българките се подмокрят.Но си го заслужаваме, мисдлех, че след Първанов няма да имаме толкова ограничен президент ама не би.Които не е слушал какво говори ония ден в УНСС нека да види -- така може да говори само бавноразвиващ се -- не го наричам с точната дума, че ще ми сложан *****

186

Ще ходи ама

преди 6 години

Да не го сполети съдбата на Гошо Тарабата (Георги Димитров) отиде и не се върна.

185

ИЛИЯ ИЛИЕВ

преди 6 години

До ОтговорПарите!!!Са част от инстроментариума в организацията на обществото!Като такъв , се използва от съвременните общества!Но твърде голямо .А това е опасно!Парите имат свойството да мислят не много напред в бъдещето! Примерно 10 години напред!А религиите са ,които мислят с хиляди години напред!!Парите са убийците на всяко едно общество ,когато преминат необходимото съотношение!Това е теорията , която напълно се покрива с резултате сега!

fallback