Снимка: Булфото
fallback

Министърът на правосъдието Цецка Цачева отправи покана до Департамента за правосъдие на САЩ, чрез Министерството на външните работи на Република България, за провеждане на двустранни консултации. 

В поканата се казва, че на 12.04.2018 г. в Министерството на правосъдието е постъпило писмо от главния прокурор на Република България Сотир Цацаров, относно обявения за международно издирване от страна на САЩ български гражданин Желяз Михайлов Андреев.

Oще по темата
В него главният прокурор сочи, че в прокуратурата са постъпили писма от дирекция "Международно оперативно сътрудничество" на Министерството на вътрешните работи, касаещи установяването на още четирима български граждани, издирвани с цел арест и екстрадиция от Интерпол – Вашингтон, на основания за задържане, идентични с тези на Желяз Андреев.

В тази връзка министър Цачева отправя  покана за провеждане на експертни консултации в спешен порядък на основание чл. 20 от Договора за екстрадиция между правителството на Република България и  правителството на Съединените американски щати.

"Надявам се възможността за консултации да допринесе за своевременното и успешно разрешаване на конкретните случаи, посочени по-горе и да гарантират взаимното безпроблемно прилагане на Договора, както и защитата на правата на българските граждани", се казва още в  документа, цитиран от Министерството на правосъдието.

За отправената покана своевременно е уведомен заместник-министърът на външните работи г-н  Юрий Щерк, който от своя страна по дипломатичен път е информирал посолството на САЩ в София.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 6 години

"А тетка Цачева хвана ли затворниците, нещо забравиха бързо за тоя случай ."Чакаме ги да се самоубият и после да бъдат открити, не забравяй обичайния сценарии.

16

Милиционер

преди 6 години

Хахахаха, а *** да не е продавал домати бе? Изкарва се все едно не е знаел за какво става дума. Те така да пускат и дилърите на наркотици, шефа им е казал да продават. Хахаха и сега популизъм на гърба на ***.

15

Анонимен

преди 6 години

До 11 от отдавна не сме с Русия щом сме в НАТО.Или на тебе не ти е удобно

fallback