Снимка: ГЕРБ

Депутатът от ГЕРБ Борис Кърчев настоя, че обвиненията срещу него, че е продал фирмата си на малоимотно лице, са "зле скалъпен сценарий от БСП".

Новата атака от левицата дойде само ден, след като стана ясно, че данъчите проверяват депутатът от ГЕРБ Димитър Гамишев затова, че е прехвърлил фирма със задължения на малоимотен ром. А днес бе гласувана и оставката на Гамишев като народен представител.

Още по темата

Борис Кърчев отговори на нападките на социалистите и бе категоричен, че е продал две фирми две години преди да стане народен представител.

Той настоя и че фирмите не са имали никакви задължения, нито към НАП, нито към държавата, към момента на продажбата.

"След това разбирам, че има някаква междуфирмена задлъжнялост - не към НАП, не към държавата. Не знам какви са били постъпките на следващия управител", каза той.

Кърчев обясни и че няма представа на кого са продавали фирмата, тъй като е бил съдружник и не се занимавал пряко с работата на фирмата.

Той допълни, че тази информация се е тиражирала от политическите му опоненти и по време на предизборната кампания в Казанлък.

"Това е евтина скалъпена история, защото въпреки тези тиражирани неща срещу мен, моите съграждани ме избраха с най-много преференции", заключи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase