Снимка: Архив, Булфото
fallback

Вицепремиерът Красимир Каракачанов подкрепи позицията на премиера Бойко Борисов по случая "Скрипал" и я нарече "изключително балансирана". Той отрече и да има трусове в коалицията и настоя, че всичко е наред.

Oще по темата

"На заседанията на коалиционния съвет никога не е имало остър тон. Мисля, че и утре няма да има такъв, ако има заседание", каза Каракачанов, цитиран от "Фокус".

Попитан трябва ли България да отзове дипломатите си в Русия той уточни, че това не е позиция, която трябва да се изразява от един или друг като политик.

"Тя трябва да се вземе от Съвета по сигурността, на който да се докладва ситуацията. На миналото заседание на Съвета, мнението ми, което беше изразено от зам.-министър Запрянов, е че България на този етап, към началото на седмицата, няма основание да предприема подобни действия. Оттук нататък ще видим дали има нова информация, на базата на която може да се вземе едно или друго решение", обясни Красимир Каракачанов.

Вицепремиерът коментира и появилата се информация, че се проверяват бомбоубежищата по нареждане на Борисов.

"Бомбоубежищата са на пряко подчинение на общините и областните управители. Тъй като няма никаква промяна на ситуацията по отношение на заплахи или опасност от война, в която да бъде въвлечена България - най-вероятно става въпрос за рутинни действия", каза Каракачанов.

Той уточни, че не е говорил с премиера и допълни, че ако има такава негова заповед, най-вероятно е, за да се провери състоянието им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

67

Стамат

преди 6 години

Кремъл баш вас (БГ продажници) ви пита какво ви е мнението за Скрипал.

66

Анонимен

преди 6 години

В коалисията се очеква не трус , а земетресение , софрата е празна вече, а гладни четници воевода не слушат.

65

минувач

преди 6 години

Спомням си 1982 г когато несправедливо обвиниха България че е способствала в покушението срещу папата.Не си спомням каква подкрепа получихме от Русия.Някой да си спомня?

fallback