Снимка: БТА
fallback

Правителството не е съгласувало с президента Румен Радев решението си да привика посланика ни в Русия Бойко Коцев за консултации, обяви самият държавен глава.

Oще по темата
"Решението за привикването на посланика ни в Русия е в правомощията на правителството и то трябва да отговори. Това е стъпка, която не е съгласувана с мен", подчерта президентът и продължи:

“Солидарността е важен принцип, но тя не трябва да бъде сляпа и едностранна”. Румен Радев припомни, че преди година е поискал от европейските лидери солидарност срещу намесата на Турция във вътрешните работи на България, но такава няма и до ден днешен.

Попитан дали очаква да има изгонване на руски дипломати от България, президентът отговори, че не може да гадае и добави, че ако правителството реши да предприема такива стъпки, то трябва да ги мотивира.

Попитан как оценява срещата във Варна с участието на турския президент, Румен Радев каза, че от нея чухме как турският президент отстоява позициите на Турция. "За моя изненада чухме как българският премиер излага турските претенции към България. За съжаление не чухме нито една дума от европейските лидери по въпроса за турската намеса в нашия изборен процес и другите наши двустранни проблеми с Турция", коментира Радев и отново повтори, че това не е неговото разбиране за европейска солидарност.

Какво още каза Румен Радев вижте във видеото на телевизия Bulgaria On Air.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

143

Анонимен

преди 6 години

Нема по-елементарно същество от завършило военно училище в държава от СОЦИАЛИСТИЧЕСКИЯ ЛАГЕР,ей Богу,ако някой случайно не е безкрайно тъ..п е като кон с капаци праволинеен НО ПОВЕЧЕТО СПОРЕД МОИТЕ ЛИЧНИ НАБЛЮДЕНИЯ СА ПИЯНИЦИ,ЖЕНКАРИ и чакат пенсията И ДА ХУКНАТ НА ЗАПАД!!Казвам ЗАВЪРШИЛИ ВОЕННО УЧИЛИЩЕ В ДЪРЖАВА ОТ СОЦЛАГЕРА ТЮФЛЕЦИ.

142

Ц.Ц.

преди 6 години

Защо сте толкова глупави - как може да сравнявате мутра с достоен генерал. Единствените достойни държавни глави за военни - политиците като правило са лъжци и крадци.

141

Анонимен

преди 6 години

Кой си ти бее?! Искаш май да ти хвъркне човката, а? На Корнелия фърчилото си ти, не ми се прай бе, бегай у русия бе ***!

fallback