Снимка: Bulfoto, архив
fallback

Искаме стенограмата от разговорите във Варна с Ердоган, настоя Корнелия Нинова на пресконференция в Пазарджик, след изнесеното заседание на Изпълнителното бюро на партията във връзка със срещата във Варна - ЕС–Турция.

Лидерът на БСП посочи, че няма конкретен резултат и напредък по нито един от спорните въпроси след проведената среща.

"Нито по спорът с Гърция, нито по отношение конкретно решение за присъединяването на Турция към ЕС, нито по въпроса за облекчаването на визите за турски граждани за ЕС. По нищо не се отбеляза съществен напредък. В тази връзка продължаваме да поставяме въпросите за българския национален интерес. Позицията - България е домакин на среща между две страни - Европа и Турция, ние не я приемаме, защото България е Европа, ние сме в ЕС", посочи тя

Oще по темата

Нинова заяви още, че премиерът Борисов "не може да ни поставя в трета независима позиция, която просто наблюдава процеса" и че след като е поставен въпросът за изказването на Ердоган, според когото душевните граници на Турция се простират до Кърджали, не се разбира какъв е отговорът.

"Има ли категоричен отговор и поставено ли е категорично това изявление и редица други като неприемливо, провокативно и като провокация към националния суверенитет и националния интерес на България", каза Нинова.

Според нея, за да стане публично всичко, което се е говорило и за да го разбере българският народ, БСП иска стенограма от тези разговори с ясни и категорични позиции.

По отношение на въпроса с тракийските бежанци, Нинова посочи, че това не е въпрос на двустранни отношения. Тя припомни, че ЕП приема резолюция, в която се казва, че Европа се ангажира този въпрос да бъде поставен двустранно между България и Турция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

169

Абе

преди 6 години

Като е бясна - да я връзват и в най-близката лудница.

168

Гост

преди 6 години

Курнелче,Ердоган се обади ,каза тея дни да наминеш към сараите му.Там обеща да ти покаже стенограмата,да те почерпи с рахат локум и още нещо.

167

Пенсионерка

преди 6 години

Ако някога, недай боже ти да си на такава среща на върха, бедна ми е фантазията за твоята дипломация.С крещене и истерии не се постига нищо. Остави, ами и бабичките не те харесваме вече. Тоя климакс много ти дойде.

fallback