Снимка: архив Reuters
fallback

Днес е денят на големите преговори между Европейския съюз и Турция, домакин на които ще бъде България. В резиденция Евксиноград във Варна едни срещу други ще застанат лидерите на Европа Жан-Клод Юнкер и Доналд Туск, президентът на Турция Реджеп Ердоган и българският премиер Бойко Борисов. 

Разговорите ще се опитят да потвърдят турските ангажименти за удържане на мигрантите, както и европейските ангажименти за изплащането на втория транш на Анкара за това.

Oще по темата

Срещата във Варна се провежда на фона на високо напрежение между ЕС и Турция. Самопреди дни лидерите на европейската общност осъдиха остро действията на Анкара срещу Гърция и Кипър. Премиерът Борисов призна, че преговорите, на които България ще е посредник, ще са много тежки.

"Очертава се много тежка среща, защото отношенията са крайно влошени", каза българският премиер преди дни.

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер също призна, че  проблемите между ЕС и Турция не спират да се увеличават. В същото време той декларира, че Европа желае да укрепи сътрудничеството с Анкара.

Подготовката на срещата във Варна преминава при засилени мерки за сигурност. От МВР до последния момент няма да оповестят улиците, които ще се затворят, както и конкретният маршрут до резиденция Евксиноград.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

64

БЪЛГАРКА

преди 6 години

ДНЕС- 26 МАРТ Е ДЕНЯТ НА ТРАКИЯ! ДЕНЯТ В КОЙТО СЛАВНИТЕ БЪЛГАРСКИВОЙНИЦИ ПРЕВЗЕХА, СМЯТАНАТА ЗА НЕПРЕВЗЕМАЕМА ОДРИНСКА КРЕПОСТ,АРЕСТУВАЙКИ 14 ТУРСКИ ГЕНЕРАЛИ И 50 ХИЛ ТУРСКИ ВОЙНИЦИ. ДНЕС ПОМЕНАВАМЕ ХИЛЯДИТЕ ИЗБИТИ, НАСИЛЕНИ И ОГРАБЕНИ БЪЛГАРСКИ БЕЖАНЦИ ОТ ОДРИНСКА ТРАКИЯ. И ТОЧНО НА ТОЗИ ДЕН МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА БЪЛГАРИЯ РЕШИ ДА ПОКАНИ ИСЛЯМИСТА И НОВИЯ ПАДИШАХ НА ТУРЦИЯ- РЕДЖЕП ТАИП ЕРДОГАН. ТОВА Е ГАВРА С ПАМЕТТА НА ЗАГИНАЛИТЕ И ПОДИГРАВКА С НАС БЪЛГАРИТЕ!

63

Делиорман

преди 6 години

Господин Ердоган, ние Турците живеещи в България искаме джамии и Турски театри в районите с преобладаващо Турско население.

62

Анонимен

преди 6 години

До алиСамо българите се притесниха,щял дани иска територии и незнам си кво .Пълни глупости .

fallback