Снимка: Bulgaria ON AIR

До 2024 г. бюджетът за отбрана трябва да достигне 2% от БВП. Това предвижда гласуваната от Народното събрание актуализирана "Стратегия за национална сигурност".

Светът се промени в негативен аспект. При променена среда на сигурност е логично да се промени и стратегията за сигурност. Част от предвидените мерки касаят отговора на заплахи и киберсигурността, корупцията, международната престъпност. Това е основата, която трябва да регламентира държавната дейност по защита на Република България. Актуализирани са мерки, които биха послужили за един добър живот в България", подчерта народният представител от ГЕРБ Христо Гаджев.

Една от горещите теми за България, а и за цяла Европа, е имиграционният натиск. Гостът в студиото на "Денят ON AIR" отбеляза, че това е една от основните теми на нашето европредседателство.

"Това е деликатна тема за цяла Европа. Не може страните, които са външни граници на ЕС, да поемат основния натиск. Трябва да има система за разпределение на този натиск и за солидарност между страните. Поемането на бежанци трябва да бъде добре финансирано", изтъкна той.

Депутатът коментира и конфликтът между президентството и правителството.

"Никой не говори за конфронтация. Искаме съвсем нормални неща като стенограмата от срещата на президента и руския патриарх. Няма как никой да не е водил бележки от такъв разговор. Частта, която беше излъчена от срещата, бе унизителна. Трябва да знаем какво са си казали", обясни Гаджев пред Bulgaria ON AIR.

Видео с целия разговор вижте на сайта на телевизия Bulgaria On Air

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase