Снимка: Bulfoto, архив

Каквито и междуличностни различия да имало в коалицията на Обединен патриоти, нямало да се стигне до поемането на риска да падне кабинетът.

В това увери лидерът на "Атака" Волен Сидеров заради напрежението по редица въпроси през последните дни в редиците на обединението.

Според него развалянето на управляващата коалиция би означавало падане на властта, връщане на надеждата БСП и ДПС да управляват, което пък не се харесвало на хората, така че да са във властта, а не бивало да се преекспонират отношенията вътре в ОП.

"Това управление може да завърши успешно мандата си, трябва да го направи, защото другото означава пропиляване на отговорност", каза Сидеров.

Той обясни, че още когато е била формирана коалицията ОП, е станало ясно, че трите партии имат различни позиции по отделни теми, като например анексирането на Крим, и за това имало отделна клауза в договора.

"Но по основните тези, които касаят националния интерес, сме на едно мнение", заяви той.

Лидерът на "Атака" коментира и упреците на шефа на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов към президента Румен Радев. Цветанов смята, че няма как да не е водена стенограма по време на срещата му с руския патриарх Кирил на 4 март, както твърдят от президентството.

Сидеров също отсече, че няма стенограма.

"Не знам какво толкова търсят под вола теле с тая стенограма, имаше открита среща, но патриарх Кирил не каза нищо обидно за България", увери той.

Според него Радев, който е нов политик, се учи и се старае.

"Президентът не трябва да воюва с премира, нито с парламентарните групи особено сега, а когато се засягат отношения с други държави, трябва да имаме общи позиции", посочи националистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase