Снимка: Bulgaria ON AIR

Заради неравенството между бедни и богати, заради ниските доходи, напрежението в страната ще продължи да расте! За това предупреди депутатът от БСП Красимир Янков в ефира на "Денят ON AIR".

Думите му дойдоха вследствие на мнението му, че "във всеки сектор в държавата има криза, която се задълбочава от сегашното управление".

Янков се върна назад в 2009 г. и заяви, че оттогава досега у нас "богатите стават все по-богати и все по-малко, а бедните - все повече и все по-бедни".

"Това неравенство генерира напрежение, което трябва да притеснява Борисов", категоричен бе политикът.

Гостът на Bulgaria ON AIR коментира и актуализираната с 2% от Брутния вътрешен продукт (БВП) стратегия за Национална сигурност, която бе подкрепена от всички в парламента, с изключение на депутатите от БСП, които гласуваха с "въздържал се".

"На всеки опит за дискредитиране и манипулация в бъдеще ще бъда много категоричен с отговора си отсега - нищо в биографията ми не предполага възможност за компрометиране. Това е във връзка с последните позиции, с които уличавам желанието на властта да абдикира от основни задачи. В стратегията за Национална сигурност също има елементи на това отказване", обясни Красимир Янков.

Той визира непредвидената задача в стратегията, касаеща гарантирането на териториалната цялост и защита на държавната ни граница, което остава озадачаващо, по негови думи, с оглед на изявленията на премиера на Турция за "душевните граници".

"Аз не чух категорична позиция от страна на България, а от такава има нужда, категоричен бе Янков, както и да се постави въпросът за обезщетенията на тракийските изселници", заключи Янков.

Какво каза още той вижте във видеото на телевизия Bulgaria On Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase