Снимка: Олег Попов/Dnes.bg
fallback

С пълно единодушие парламентът реши да създаде временна комисия, която да нищи сделката за продажбата на ЧЕЗ. За неин председател бе избран Жельо Бойчев от БСП.

Oще по темата

Предложението за анкетната комисия дойде от левицата, тъй като според "червените" е недопустимо Народното събрание да остане "безучастен свидетел на случващото се в стратегически сектор като енергетиката".

Мнозинството се съгласи с предложението и подкрепи да излезе цялата истина по случая.

"ПГ на ГЕРБ е била винаги за прозрачност. Нямаме никакви притеснения от евентуален дебат в парламента. Така ще можем да представим на обществото обективната истина, за да се спрат спекулациите и заиграването със страховете на хората", каза Цветан Цветанов.

От ГЕРБ обаче предложиха освен продажбата на дружеството, комисията да се занимава и с приватизацията му. От БСП на свой ред се съгласиха, за да има яснота още от началото на казуса.

Така депутатите решиха временната комисия да установи всички факти и обстоятелства с приватизацията и планираната продажба на ЧЕЗ. Тя ще работи в срок от 1 месец на паритетен принцип - по трима депутати от парламентарна група.

Червеният Жельо Бойчев оглави комисията, а членове ще бъдат Делян Добрев, Валентин Николов, Димитър Лазаров от ГЕРБ и Таско Ерменков и Крум Зарков от БСП.

От "Обединени патриоти" в комисията влизат Петър Петров, Николай Александров и Александър Сабанов, от ДПС - Рамадан Аталай, Елхан Кълков, сергей Кичиков, от "Воля" - Полина Цанкова, Албена Найденова, Пламен Христов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Винету

преди 6 години

До 9 червен анонимник. Ще му извадят на Боко оная работа изпод шлифера.

16

Бсп са гадове

преди 6 години

От тази трънка няма да излезе червен заек, ама БСП няма да се извинят после, нали? Защото тях не ги интересува истината по случая, а само как да създават интриги, подлости и да плюят за щяло и нещяло.

15

Байфидан

преди 6 години

Най-тъппият депутат Желю Бойчев сега да видим как ще разбере например откъде идва финасирането, като "Инерком" са подписали договор за конфиденциалност, а разбирате абсурда да привика чуждите банки или ръководството на ЧЕЗ Прага.

fallback