Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

Премиерът Бойко Борисов посети Скопие за възпоменателната церемония по повод 75-годишнината от депортирането на македонските евреи.
Oще по темата


"Визитата наистина беше историческа. Никой български държавник не е правил това. Много преди това събитие имаше общо честване на празниците. Само доброто познаване на историята ще ни помогне в днешни дни никога да не напуснем рамките на разумното, човешкото и нормалното", изтъкна зам.-министърът на външните работи Георги Георгиев.

Темата в "Денят ON AIR" прерасна към ролята ни на Балканите. Според госта все по-често евроинтеграцията на Западните Балкани от само на думи се превръща в дела.

"За съжаление по-често се налага външни фактори да ни припомнят колко добре върви европредседателството ни. Меркел ни даде за пример и подчерта ролята ни на стабилизатор на Балканите", подчерта Георгиев пред Bulgaria ON AIR.

Държавникът продължи с това, че новата ни геополитическа роля не остава незабелязана дори от по-далечните държави като САЩ.

"САЩ са основен ключов стратегически партньор на България. Имаме приятелски взаимоотношения с тях, но винаги сме се придържали към политиката на ЕС. В бъдеще САЩ и ЕС ще градят взаимоотношения базирани на общите икономически интереси", посочи зам.-министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Бате Злате

преди 6 години

Прочетох с интерес всички коментари и останах с убеждението, че всички искат да се върне на власт родоотстъпническата партия БСП (к) чиято имаше голяма роля в създаването на "македонскиот народ и държава". Пък и след 1989 г. два пъти бяха на власт и положението беше много по-трагично от сега...

19

ognyanz

преди 6 години

С Бойко всичко е историческо. Най-вече г'лупостите, дето ги приказва. Добре че Валери Симеонов го предупреди да не се извинява за депортацията на евреите, иначе и това щеше да направи.

18

Фен

преди 6 години

Браво Бойко! Ти си надеждата за целият балкански полуостров!

fallback