Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Звучи ми много странно Моника Станишева да е свързана със сделката за ЧЕЗ, обяви Атанас Костадинов от БСП в "Денят ON AIR".

Коментарът му дойде по повод обвиненията между управляващи и опозиция, които заваляха заради появила се информация, че прессъобщенията на фирмата купувач "Инерком ЕООД" по повод сделката ЧЕЗ, били изпращани до медиите от съпругата на Сергей Станишев - Моника.

Oще по темата
В съобщение до медиите по-късно през деня тя отрече твърденията на ГЕРБ и ги нарече "фалшива новина".

"Проблемите няма да бъдат решени с политически спекулации", отсече Костадинов. По думите му "кълбото около ЧЕЗ се разплита много сериозно", но не е очаквано скандалът да предизвика трусове и в Чехия.

"В последните 10 години държавата прави всичко възможно нормални стратегически инвеститори да бъдат изгонени оттук, с цел да поставяме на това място аватари, които зад себе си имат неизяснено финансиране, офшорни дружества", смята гостът на Bulgaria ON AIR.

Атанас Костадинов коментира и избора на Пламен Георгиев като шеф на антикорупционния орган, като той го нарече "предрешен". "Създаваме един малък Франкенщайн, който е натоварен със свръхправомощия и липса на всякакъв контрол от един колективен колегиален орган".

И допълни, че само председателят на тази нова комисия може да упражнява властта по начина, по който прецени.

Още вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

sdf

преди 6 години

Е то е странни, но резултатът е ясен - медиите "случайно" проявиха интерес към тази информация и днес се говори почти само за това в контекста ЧЕЗ, а не за реалните участници в далаверата. Че започнаха да треперят някои хора здраво и беше спешно да се измести фокуса рязко! Аз разбирам коментиращите, които хранят Станишев, жена му и БСП, но реакцията на обществото не трябва да е про/анти ГЕРБ или БСП, а в полза на нашите общи интереси.

19

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен оКтопод

18

Аз

преди 6 години

Интересно как никой не подозира, че зад Гинка стои EVN? Много искаха да купят ЧЕЗ, но нямаше как заради монополно положение. Но колко му е да го направят по втория начин?

fallback