Снимка: Архив, Булфото
fallback

Теменужка Петкова остава енергиен министър. Това са се разбрали на коалиционния съвет при премиера Бойко Борисов партньорите в управлението, съобщава Bulgaria ON AIR.

Oще по темата

Петкова подаде оставка в началото на скандала с покупката на ЧЕЗ от почти неизвестната пазарджишка компания "Инерком" на Гинка Върбакова. Причина за това бе познанството й със собственика на фирмата, избрана за купувач.

В петък министър Петкова каза пак, че според нея правилното в ситуацията е било да депозира оставката си.

Първоначално премиерът прие оставката, но входирането ѝ в парламента беше забавено до изясняване на обстоятелствата по казуса.

От Министерския съвет обаче потвърдиха, че коалиционните партньори са били единодушни - Петкова няма вина, че в закона за енергетиката липсва механизъм, който да спира такива сделки с активи от национално значение.

Вчера Петкова в качеството си на министър присъства на конференция за необходимите поправки в закона. Тя беше категорична, че ако има как, държавата ще опита да придобие част от актива на ЧЕЗ България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Анонимен

преди 6 години

Усмивката на Джаконда.

31

Анонимен

преди 6 години

Остава разбира се. Че ако тръгне и тя ще направи партия, като някога министър Найденов...Нямам думи.

30

Анонимен

преди 6 години

Ами нали тя, милата, преизпълнена от угризения и чувства за неизвършена вина, още на другия ден си "хвърли" оставката. Защо зорлем я държат, да се наложи един ден отговорно да обяснява познавала ли е или не невръстната още Гинка? Ако се беше покрила, следите под черджето и рахат! Сега неминуемо ще дойде ЧЕС-ът на истината...

fallback