Снимка: архив "Булфото"

Докато всички се питат дали енергийният министър Теменужка Петкова ще бъде освободена от поста или не, тя си пусна молба за отпуск.

Петкова обяви, че се оттегля преди седмица, заради познанството си с Гинка Върбакова, чиято фирма купи активите на ЧЕЗ България. От ГЕРБ обаче обясниха, че решението дали да се раздели с поста ще бъде взето следващата седмица и намекнаха, че може и да остане.

Още по темата

Днес, докато скандалът за ЧЕЗ все още е в разгара си, Петкова трябваше да участва в дебати в парламента за ядрената енергетика у нас, поискани от БСП. Заради отпуск на Петкова обаче разискванията се отлагат за следващата седмица.

Социалистът Таско Ерменков възрази срещу отлагането и попита как така вчера Петкова е била в парламента за изслушването на Гинка Върбакова, а днес сутринта не може да дойде. „Това е неглижиране на проблемите“, смята той.

Пленарното заседание продължава с парламентарен контрол. Първа на въпроси ще отговаря вицепремиерът Екатерина Захариева. След това на депутатски питания ще отговарят министрите Цецка Цачева, Красимир Вълчев, Кирил Ананиев, Валентин Радев и Бисер Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase