Снимка: БТА

Въпреки че още сутринта бе обявено, че енергийният министър Теменужка Петкова е в отпуск и няма да участва в парламентарния контрол, изненадващо се оказа, че тя има готовност да се проведе разискването за ядрената енергетика у нас.

Председателят на Народното събрание съобщи, че министър Петкова е прекъснала отпуската си и има възможност да влезе в пленарната зала в 12 часа.

Още по темата

Това обаче разгневи БСП, които обвиниха, че това се превръща в "игра на тенис на маса". Те възразиха да се провежда разискването сега, след като преди часове им е било обяснено, че това не е възможно заради отпуската на енергийния министър.

"Днеска сутринта го отложихме и сега изведнъж след като в залата няма достатъчно депутати, които да гласуват и да участват смислено в дебата, ни се казва, че министърката има готовност", възмути се червеният Таско Ерменков.

"Не може български министър да казва "влезте-излезте". Това ли е авторитетът на парламента?", запита и Георги Свиленски.

Министър Теменужка Петкова излезе в отпуска в разгара на скандала за продажбата на ЧЕЗ. Все още не е ясно и дали тя ще остане на поста си, след като миналата седмица тя подаде оставката си заради познанството си с Гинка Върбакова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase