Снимка: Bulfoto, архив
fallback

Въпреки че разискването за ядрената енергетика в парламента започна със скандал заради отсъствието на министъра в оставка Теменужка Петкова, то завърши с пълен консенсус.

Със 137 гласа "за" депутатите приеха предложението на ГЕРБ и решиха министърът на енергетиката да внесе до 30 юни конкретни предложения, свързани с възможностите за реализация на активите по проекта за изграждане на АЕЦ "Белене", в това число и отделяне на активите и пасивите за проекта в отделно юридическо лице.

Oще по темата

Подобно беше и проекторешението на БСП, която обаче иска министърът на енергетиката в едномесечен срок да предложи пътна карта за окончателно решение по проекта за АЕЦ "Белене". В крайна сметка обаче бе прието решението на управляващите.

Теменужка Петкова се извини на народните представители, че разискването не е започнало навреме и обясни, че това е по нейна вина заради личен ангажимент.

Тя изрази задоволство, че когато става дума за енергетика има воля за търсене на политически консенсус.

"Когато става въпрос за ядрена енeргeтика, и за проекта "Белене", правим всичко възможно и работим в интерес на българските граждани. Имаме лицензирана площадка, оборудване, което е платено. Оттук нататък предстои въпросът как ще продължим напред, в каква посока", коментира Петкова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Анонимен

преди 6 години

Оставката се отлага докато името и стане изБелено и петното изЧЕЗне!

37

Анти ГЕРБ

преди 6 години

Много отдавна вече Боко и ГЕРБ /те са едно цяло/ се отказаха категорично от Белене. Сега след като на прицел е ЧЕЗ, Теменужка Петкова, Боко, Гинка, изведнъж не кой да е а самата Теменужка заговори за Белене. Е на такова безочие, здраве му кажи.

36

Анонимен

преди 6 години

Нямаа да има г жа гинка ще има г жа ганка или миннка.

fallback