Снимка: Булфото
fallback

"Воля" ще се бори за властта, но не сега, а след като се представи по-добре на следващите избори. Тази заявка направи лидерът на партията Веселин Марешки, като така поиска да спрат спекулациите, че се цели да влезе в коалицията.

През миналата седмица депутатът от ГЕРБ Делян Добрев допусна, че ако лидерът на "Атака" Волен Сидеров продължава да се разминава с останалите партньори във властта, то партията му аритметично може да бъде заменена от парламентарната група на “Воля” и управлението да се запази.

Oще по темата

В отговор пък Сидеров скочи и обвини Добрев, че е незаконен депутат. В крайна сметка двамата сключиха примирие на съвместно заседание на парламентарните групи снощи и сложиха край на обтегнатите си отношения.

На фона на този скандал обаче Марешки се почувства длъжен изрично да декларира, че "Воля" не се подготвя за влизане в управлението в рамките на каквато и да било коалиция в този мандат.

"Ние считаме, че имаме да извървим дълъг път и при по-добро представяне на следващите парламентарни избори, ако се случи това, да участваме в управлението", отсече той.

Марешки е категоричен, че хипотетичното поемане на властта от "Воля" няма да има нищо общо с позицията на "Атака" за Истанбулската конвенция, която пък стана причина за заплахата на Сидеров, че коалицията може и да се разпадне.

За лидерът на "Воля" обаче авторитетът на партията му не можел нито да бъде повишен, нито намален от изказванията на Сидеров, защото се дължал само на последователната политика на неговата формация.

И понеже неговите депутати отстоявали стриктно демокрацията, свободата и борбата с картелите, Марешки не бил изненадан, че все повече политици виждали "Воля" в управлението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Ха,ха,ха!

преди 6 години

Тате ще ми купи колело , на друг път!!! Тези са по пътя на Дедо Симо.

17

ognyanz

преди 6 години

Не е достатъчно Марешки да иска по-добро представяне - трябва да го искат и избирателите. Какво предлага Марешки на обществото, за да му даде по-голяма подкрепа. Говореше за борба с монополите (поне в търговията с горива). Нищо такова не се вижда. Обеща подкрепа за приемането на Истанбулската конвенция ( и само това е достатъчно, за да бъде определен като безпринципен интересчия). И за какво някой ще гласува за него.

16

смени хапчетата

преди 6 години

От два месеца не купувам лекарства и гориво от веригите на тая гербаджииска патерица! А по-добър резултат на избори тоя измамник ще сънува само! През крив макарон! Повече няма да влезе в парламента! Единствената полза от него е за мутрата, да му крепи камбаните! Никаква законодателна инициатива не съм чул да е излязла от малката шайка - на магарешки!

fallback