Снимка: архив "Булфото"

Опозицията е тази, която има интерес да клати правителството. Това коментира вицепремиерът Валери Симеонов по повод изказването на Бойко Борисов, който вчера заподозря "майсторски сценарий за сваляне на правителството му" заради скандала с продажбата на ЧЕЗ.

"Има логика в такова становище. Във всяко управление опозицията има интерес да клати управлението, както и тези, които не са в парламента. Конкретните лица са тези, които правят изявления и които прекалено раздуват целия този случай", каза Симеонов.

Още по темата

Той настоя, че няма смисъл от вдигането на този шум и призова да се изчака, за да се изкажат компетентните органи.

"Да изчакаме данните, с които разполагат институциите. Не е ясно и дали тази сделка ще стане. Няма гаранции дали ще бъдат отпуснати кредити, има известни неясноти по капитала, който участва, свързват го с руски граждани. Нека изчакаме, нищо не е станало още", добави вицепремиерът.

Валери Симеонов каза и че скандалното в случая е липсата на опит и история на купувача.

"Това е свързано с рискове на управлението на голяма и сложна система. Не съм сигурен, че ще може да взима правилните решения - енергетиката е нещо сложно. Как Гинка ще прецени дали един трафопост трябва да бъде подменен, когато надали знае какво е трафопост", коментира той.

Вицепремиерът се изказа и против одържавяването на ЕРП-тата и добави, че "такива действия биха върнали България 30 г. назад".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase