Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Националният рамков договор, който сега се гласува, е с постигнати параметри, които са най-добрите от години. Той ще даде шанс хората да получават по-добра здравна грижа, а работещите в системата да получат по-добро възнаграждение за труда си, обясни председателят на здравната комисия в Народното събрание Даниела Дариткова.

Oще по темата

"И в този момент се инсценира този скандал и виждаме, че като краен резултат може да се блокира подписването на договора", заяви тя пред Bulgaria On Air.

Според Славчо Велков от БСП обаче скандалът не блокира подписването на рамковия договор, а го блокира призивът да не бъде подписван на финансовия министър Владислав Горанов.

"На път е да се срине системата за здравеопазване", заяви социалистът и подчерта, че разликата в задълженията на НЗОК, които според управителя на Касата са над 130 милиона, а в официалните отчети-около 7 милиона лева, е защото тези пари са скрити.

Според Даниела Дариткова обаче проекта за бюджет на НЗОК е внесен именно от управителя проф. Плочев и той е изчислен на базата на дадените параметри на изпълнение на бюджета за миналата година.

"Тогава е трябвало да има ясни данни колко са дължимите суми към чуждите здравни фондове", обясни депутатът от ГЕРБ.

Дариткова каза още, че в Народното събрание са били изненадани от писмото на проф. Плочев миналата седмица с искане на актуализация на бюджета, като е имало разлика в цифрите между дадените в писмото и от надзорния съвет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

1

преди 6 години

Ако не знаете,тази давиткова е балдъза на бившия земеделски министер миро найденов,знаете за подслушванията в банкя,и той е присъствал там,а при посещение в Япония,вожда го беше сритал по краката там.

18

Анонимен

преди 6 години

Да не скандал няма, само липсват едни 264 000 000 лв.

17

Анонимен

преди 6 години

Със какво го нахраните бе герберчета ? Мишо бирата , Вальо Танов , сега и Камен Плочев , поръчахте данъчния и Петър Христов - утре кой да очакваме ?

fallback