Снимка: БСП
fallback

БСП застава зад шефа на НЗОК проф. Камен Плочев и също като него иска актуализация на бюджета Касата и респективно на разпределението на парите в държавната хазна.

"Искаме актуализацията на здравния и на държавния бюджет да влезе веднага в парламента", скочи червената шефка Корнелия Нинова.

Oще по темата

Тя допълни, че ако се стигне обсъждане на освобождаването от поста на Плочев, социалистите ще го подкрепят.

Според левицата няма екипност в управлението на здравната система, едната ръка не знае какво прави другата, но това си било тяхна работа.

"На Плочев му се иска оставката за това, че зад гърба на министъра е поискал от НС актуализация на бюджета, но той е направил нещо законно. Управляващите го обвиняват, защото се случва още през февруари. Ако за това му се иска оставката, то министър-председателят отдавна трябваше да подаде своята, защото през януари той изхарчи приблизително същата сума от 200 млн.лв, само че незаконно, еднолично извън Закона за бюджета, за да потушава бунтове и да си купи спокойствие", каза Нинова, цитирана от пресцентъра на БСП.

Тя обвини още премиера Бойко Борисов, че бил излъгал, че ще оттегли Истанбулската конвенция, докато не се постигне консенсус.

"Конвенцията не само, че не е оттеглена от парламента, ами е разпределена за разглеждане в комисии", обясни тя.

Относно исканата от ГЕРБ оставка на заместник-председателя на Народното събрание Валери Жаблянов, от БСП заявиха, че тя е неаргументирана, нито юридически, нито политически, и ще гласуват "против".

Ако бъде отстранен Жаблянов, вероятно няма да предложим друг кандидат за поста, каза Корнелия Нинова, но остави въпроса отворен, защото довечера предстои заседание на ПГ на "БСП за България".

Тя посочи, че позицията на БСП е била против провеждането на "Луковмарш". По думите й това е била голямата тема, която е била изместена от атаката срещу Жаблянов.

"Той не е ангажирал с нищо НС в една позиция, която е партийна", коментира още лидерът на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 44КУРнелия премиер?Тая ще закопае България на ниво Виденова зима за 2 години.

49

Анонимен

преди 6 години

БСП-то най-много обича да се разпорежда с чужди пари.Много са отворени жалките *** и се надуват когато има средства които да пилеят.Що не актуализираха бюджети по тяхно време когато годишния бюджет беше максимум 13 милиарда?Сега видяха бюджет 24,4 милиарда и почнаха да дават акъл кое как.

48

питам

преди 6 години

По чие нареждане Дянков отклони 2 милиарда от здравната каса?Там е заровено кучето...

fallback