Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Според проф. Иван Илчев изявлението на БСП за Народния съд е политически мотивирано.

"Сериозни хора, историци, такова нещо не могат да кажат. Народният съд се характеризира с мащаба на репресиите. Народният съд е борба с политическия враг. Унищожен е елитът на България", каза пред Bulgaria ON AIR Илчев.

"Би следвало обаче да има прошка за Народния съд. Трябва да се учи комунизъм обективно. С многото минуси, но и да се каже кое е било положително. Не можем да избягаме от политическите пристрастия на авторите", посочи oще той.

"В ЕС България стои като един разумен глас. Наложително е България да води политика с Турция, да бъде медиатор в отношенията Турция-ЕС. Подобни лични отношения - Борисов-Ердоган, винаги са от значение", подчерта още проф. Иван Илчев.

Повече по темата гледайте във видеото на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

127

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 130Аз си спомням 10 ноември, че и 11-ти. Нали ходехте като мишоци и тихичко се питахте какво е станало. Сега се правите на революционери! От меки лаjна революционери не става. Сега сте много храбри. И смешни! В душичките си треперушкате. Все ви се привижда ДС. Правилно! Треперете!

126

Анонимен

преди 6 години

Такива съдилища е имало и във Франция, и в Белгия, и в Италия. Във Франция са бесели колаборационистите по уличните стълбове, а после са ги оформяли. Никъде обаче не са съдили такива, които са разнасяли отрязани глави на хора по селата. Защото диващината на българските фашисти не я е имало никъде! Може би само хърватските усташи са зверствали повече със сърбите. Има нож-срборез, с който са си устройвали състезания кой повече сърби ще изколи и един е стигнал до над 600! И после - защо Сребреница!

125

Анонимен

преди 6 години

Под закона за народния съд стоят подписите на 16 министри. Само 4 от тях са на комунисти, другите са от други партии. Подписан е и от Никола Петков, Дамян Велчев и др.

fallback