Снимка: архив "Булфото"
fallback

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров взе на мушка зам.-шефа на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той го обвини, че е основният в ГЕРБ, който настоява за приемането на Истанбулската конвенция.

"Ако някой събори правителството, това ще бъде Цветан Цветанов, заради този подход и начин, по който се опитва да прокарва неща, които не се харесват и не се приемат от българския народ", написа Сидеров в профила си във Facebook.

Oще по темата

Лидерът на "Атака" още вчера предупреди, че ако Истанбулската конвенция мине в парламента, кабинетът може да падне. Малко по-късно това мнение бе споделено и от друг от  лидерите на "Обединени патриоти" Красимир Каракачанов.

От изявленията им стана ясно, че третият съпредседател на патриотичната коалиция, Валери Симеонов, не подкрепя позицията им.

Днес Сидеров обвини и за това Цветан Цветанов.

"Той се опитва да влияе и на коалиционния ми партньор Валери Симеонов, с когото се чуват по няколко пъти на ден", написа лидерът на "Атака". Той обяви, че ако Симеонов или някой от депутатите му гласуват за конвенцията, ще напусне председателския пост на парламентарната група. Сидеров обяви и че при такава ситуация ще изтегли депутатите си от групата на Патриотите.

"Ние от АТАКА сме категорични - ратифицирането на Истанбулската конвенция ще заличи ценностите и традициите на православния ни народ", пише още националистът.

Той е категоричен, че Цветан Цветанов е основният двигател, който движи и налага приемането на скандалната Истанбуслка конвенция.

"Не премиерът Борисов, защото той е наясно с настроенията на хората. Цветанов е човекът, който в парламента и извън него настоява и въздейства да се придвижи Истанбулската конвенция в България, а медиите са инструментът му. Трябва да е ясно на всички българи, че той тика и налага ратифицирането и приемането й в Народното събрание", обяви още Сидеров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

166

Анонимен

преди 6 години

Не се карайте , няма смисъл . Народа ще си свърши работата !

165

Ами,хайде де..,

преди 6 години

Бутайте го вече това правителство. Поводи- хиляди...,ама само плашите гаргите....Волен видя за първи път власт и няма така лесно да я изтърве. За последен път му е.

164

5ко 1

преди 6 години

Приемат ли конвенцията, освен "закрилата" на жени от насилие ще отнемат деца от родителите, ще ги дават за отглеждане в приемни семейства и различни институции, ще ги джендъросват от най - ранна възраст и а ревна, а ги загуби. Държавата ще е длъжна да издържа от бюджета разни педовски организации, а те ще могат от своя страна да я съдят по разни поводи. И това не е замислено от скоро. Дори забележете: Бащата на тлъстото, църно Лиле, който е преподавател във варненския университет Черноризец Храб

fallback