Снимка: архив "Булфото"
fallback

Шефът на депутатите от ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще участва в
Националната молитвена закуска във Вашингтон при президента на САЩ Доналд Тръмп.

Цветанов ще бъде придружаван от депутата и член на партийното ръководство Пламен Нунев. В делегацията на ГЕРБ за форума този път ще участват и зам.-председателят на ГЕРБ и кмет на София Йорданка Фандъкова, зам.-председателят на ГЕРБ и кмет на Бургас Димитър Николов и кметът на Пловдив Иван Тотев, съобщиха от пресцентъра на управляващата партия.

Националната молитвена закуска е международен форум, който се организира съвместно от Белия дом и Конгреса на САЩ. Провежда се всяка година в първия четвъртък на февруари, като Камарата на представителите и Сенатът се редуват в председателстването на закуската.

Това е едно от най-значимите събития в политическия живот на САЩ. По време на закуската, освен президентът на САЩ, традиционно присъстват и членове на правителството, Конгреса, дипломатическия корпус, висшата администрация и въоръжените сили на САЩ.

На форума се канят още дипломати, бизнесмени, политически, религиозни, научни, стопански и държавни лидери от различни държави.

По време на посещението си в САЩ, заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов ще проведе и редица срещи с представители на правителствения и неправителствения сектор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

86

Ги

преди 6 години

Ще има да чакаш!

85

Анонимен

преди 6 години

нашичкият е хитряга-пак че ГЕПИ нещо !

84

Решетников

преди 6 години

Към групата от гости от България на молитвената закуска в Белия дом е била командирована и Корнелия Нинова. Тя отговаряла за сервирането на чай на гостите.

fallback