Снимка: архив "Булфото"
fallback

Конституционният съд обяви за противоконституционно решението на парламента да не освободи депутата Делян Добрев въпреки подадената от него оставка.

Депутатите отказаха да пуснат Добрев в началото на октомври, когато избраникът от ГЕРБ внесе искане да излезе от парламента заради скандала "Кумгейт" в Хасково.

Oще по темата

Решението на Конституционният съд е подписано с особени мнения от съдиите Кети Маркова, Анастас Анастасов, Гроздан Илиев и Филип Димитров, информира "Правен свят".

Съдиите Кети Маркова и Анастас Анастасов считат, че искането е допустимо и разгледано по същество е неоснователно.

Съдиите Гроздан Илиев и Филип Димитров намират искането за недопустимо.

На заседанието са присъствали 11 конституционни съдии.

Скандалът "Кумгейт" избухна през есента на миналата година, когато БСП разкри, че близки, роднини и съученици на Добрев са назначени на ключови места в Хасково.

След среща с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов депутатът обяви, че излиза от парламента и политиката, но народните представители от неговата партия не се съобразиха с това.

БСП сезира Конституционния съд, а Добрев оттегли оставката си в края на 2017 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

64

Погазиха Конституция

преди 6 години

Този нагъл ход с оставката на Делянчо беше идея на един човек с криминогенен характер - Цв.Цветанов. Нито един юрист с изключение на Данаил Кирилов - Данчо Конституцията - не би си и помислил да погази българската Конситуция, в която точно е зaписано: ОСТАВКАТА НА ДЕПУТАТА Е НЕГОВ ЛИЧЕН ПРОБЛЕМ И ОСТАНАЛИТЕ ДЕПУТАТИ Я ПРИЕМАТ ЗА ИНФОРМАЦИЯ. Но Цуци от с.Шума, Данчо Конституцията, Главчев, тогава председател на НС, Цвета Kараянчева я погазиха, много добре осъзнавайки, че това е незаконно деяние.

63

Гост

преди 6 години

Тука има, тука нема... Нема оставка, не разбрахте ли. Делян я оттегли! Не разбирате ли?

62

Коментар

преди 6 години

Делян, Данаил, Деса... все тая - всичко гази закона и колкото повече го газят толкова по-значими се чувстват.

fallback