Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

Общ преглед

Взаимни обвинения между БСП и ГЕРБ белязаха вота на недоверие срещу кабинета "Борисов 3".

"Правителството изхаби повече енергия да се чуди що е то корупция, отколкото да й се противопоставя", скочи пръв червеният Крум Зарков.

Oще по темата

Според правосъдния министър Цецка Цачева обаче това твърдение било дълбоко невярно.

Зарков пък отсече, че внесеният вот не е демонстрация на самоволна опозиционност, нито пък враждебен акт или търсене на евтина реклама, а на реална и сурова необходимост, продиктувана най-вече от собствените действия и бездействия на правителството по една много чувствителна за обществото ни тема.

"Когато едно правителство, което и да е то, не може да се справи, тогава корупцията властва, корупционният тумор разяжда нашето общество, виждат го в чужбина, виждат го и хората тук, срастването на власт и корупция е основният проблем", продължи с критиките Зарков.

Цецка Цачева пък му отговори, като се позова на последното социологическо изследване на "Евробарометър", което сочи, че гражданите на много други европейски държави също се оплакват, че в страните им се шири корупция.

"Вие спекулативно извеждате определени данни, за да повтаряте една спекулативна теза", обвини от своя страна тя.

По думите на правосъдния министър правителството полага големи усилия в борбата с корупцията, а като аргумент за това Цачева посочи гласувания нов антикорупционен закон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Бш

преди 6 години

Млъкни бе треполовата ни майка на нацията. ОСТАВКА Не ни трябват третополови политици

33

Анонимен

преди 6 години

Крадат като за световно и като за последно. Елементарно нагли. Копат дъното - омаловажават и принизяват случващото се, дребни престъпни душици, и не им пука, че унищожават физически и морално цял народ, с хилядолетна история.Бог забавя, но не забравя!

32

Анонимен

преди 6 години

С Цецка и такова правосъдие .... у историята ке влезем бре

fallback