Снимка: БТА
fallback

"Обединените патриоти" категорично заявиха, че са против Истанбулската конвенция и заявиха, че няма да я подкрепят. Те също така призоваха ГЕРБ да я оттеглят и да не я вкарват в Народното събрание и алармираха, че има нарушения при подписването й.

Патриотите за пореден път потвърдиха намерението си заради публикации в медии, които според тях са спекулативни.

Oще по темата

Шефът на ПГ Волен Сидеров настоя, че не става дума за превод, тъй като няма значение какъв би бил той на български.

"Там официалният език е английски и френски и няма никакво значение как ще бъде преведен на български някой термин. Самата конвенция вкарва неприемливи обяснения за нас за пола. Това отваря врата за налагане по-нататък на понятие за трети пол", каза Сидеров.

По думите му при подписването и гласуването на Истанбулската конвенция има и нарушения.

"Присъединяването на България в лицето на Министерството на правосъдието през 2016 година, както и гласуването на Конвенцията в Министерския съвет е станало неправомерно. Нарушен е чл. 4 от Закона за международните договори, тези текстове изискват при проект на такъв международен договор да се прилагат законови и подзаконови мерки, които следват от подписването му. А това не е направено", настоя Сидеров.

Националистът призова от ГЕРБ да изтеглят тази конвенция и да не занимават с нея Народното събрание.

"Нашият призив е отправен с добронамереност, а не с озлобление или деконструктивна цел. Напротив, искаме да осъзнаят, че в момента това не е належащо", завърши Сидеров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

58

Анонимен

преди 6 години

Никой вестник не публикува спорните текстове досега

57

Анонимен

преди 6 години

В Инстамбул могат всичко да решават по въпроса за мъжката бременностТрябва ли да е изненада, че им е все едно кой какъв пол, след като са взели решение да **** някогоЗа какво им е нашата ратификация, като са толкова сигурни в правотата сиЯвно вместо да мислим за народа си, сега ще пращаме на депутати да пишат закони за 3, 4 и 5- ти пол

56

Анонимен

преди 6 години

Волен Сидеров:Аз по принцип за пред балъците съм против, обаче ако гласувам така после как ще си поддържам лукса в който живея и за който толкова се борих.За това ще гласувам ЗА с двете ръце.

fallback