Общ преглед
Директната въздушна връзка Баку - София ще е много голяма крачка да се работи заедно с Азербайджан в бизнеса, туризма и свързаността между двете страни. Това каза премиерът Бойко Борисов в началото на пленарния разговор с президента на Азербайджан Илхам Алиев по време на двудневното му работно посещение в Баку.

Борисов изтъкна, че до момента има много добро разбирателство с Илхам Алиев.

"Действително има много обич между двата наши народа. Досега всичко, което сме се разбрали, се е случило. И мисля, че директната връзка между София и Баку ще помогне за бизнеса между двете страни", каза той.

Премиерът Борисов се надява Азербайджан да помогне в газификацията за България. Затова той се надява президентът Алиев да даде разпореждане към държавната азерска компания "СОКАР", която да доставя газ в България.

"Ние проучихме вашия опит в газоразпределителните мрежи в Грузия и други места", каза Борисов.

Президентът на Азербайджан Илхам Алиев информира, че днес заедно с премиера Борисов са разговаряли за развитието на двустранните отношения в политическите, енергийните и други сфери.

Той поздрави премиера Борисов за българското председателство на ЕС. Алиев е сигурен, че България ще се представи достойно, пише БТА.

Борисов е на работно посещение в Азербайджан заедно с министрите на енергетиката Теменужка Петкова, на икономиката Емил Караниколов, на земеделието, храните и горите Румен Порожанов и на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.

В рамките на посещението министър-председателите на двете страни ще открият първата в историята на България и Азербайджан авиолиния между София и Баку.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар