Снимка: БТА
fallback

По време на европредседателството ДПС ще продължи да защитава интересите на страната - влизането в Шенген и еврозоната, но няма да спре да показва недъзите във властта и да предупреждава, че включването на националисти във властта разделя нацията. Това каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в първия ден на новия парламентарен сезон.

Като приоритет на еврошефството той определи присъединяването на Западните Балкани към европейското семейство, но също така и засилването на диалога на ЕС с Турция.

"Не си представяме, че може да бъде постигната сигурност на Балканите без включването на Турция в общоевропейските процеси, колкото и трудно да изглежда това в момента", настоя Карадайъ.

Той разкритикува управлението, че иска от опозицията да "осигури вътрешнополитически комфорт" по време на председателството, да не се показват недостатъците и да не се внася вот на недоверие.

"Този комфорт ние не можем да осигурим, защото сме сигурни, че гражданите не искат това и няма да ни простят, ако не поставим важните за тях проблеми. Ние няма да спрем да предупреждаваме, че включването на националистите във властта официализира езика на омразата. Европейските политици не гледат с добро око на замитането на проблемите под килима", настоя лидерът на ДПС.

Той допълни, че движението ще продължава да работи за преформатирането на властта, но уточни, че това не означава непременно влизането на ДПС в управлението.

"Няма да участваме в процес "стани да седна", каза Карадайъ и допълни, че България има нужда от програма за ускорено развитие и дълбоки реформи в най-важните сфери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 6 години

ДПС се готви да подкрепи БСП.Някой учудва ли се от това?

10

naco

преди 6 години

От КОГО ги ВЗЕ и на КОГО ги ДАДЕ????

9

Анонимен

преди 6 години

Догане, да излезеш и да обявиш Борисов за единствената алтернатива за България, особено когато виждаш как съсипа България, си е национално предателство. Единственото обяснение е, че като продължават да съсипват и унищожават България, ще станем по-лесна плячка за турция.Или това е била целта още преди 30 години?

fallback