Снимка: Олег Попов, Dnes.bg, архив
fallback

От БСП ще внесат сами вота на недоверие към правителството на Бойко Борисов, без ДПС. Това решение обяви червената лидерка Корнелия Нинова и обясни, че има принципни различия след изказването на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, който преди Коледа заяви, че според него няма политическа сила от опозицията, която може да поеме отговорността за управление на страната към днешна дата.

Oще по темата

"На 17 януари внасяме вота сами, темата остава борбата с корупцията. Току-що проведохме разговори с ДПС и информирахме колегите за своите аргументи, разговарях с Карадайъ. Дали ДПС ще ни подкрепят в дебатите и гласуването е тяхното политическо решение", обяви Нинова в кулоарите на парламента.

Като мотив за решението тя посочи появилите се различия след изявлението на Ахмед Доган.

"Имаме принципни различия. Първото е, че няма готова опозиционна сила, която да поеме управлението. Ние само преди 6-7 месеца се явявахме на избори с управленска програма с намерение да управляваме. Второто е призивът да се пази стабилността и сигурността на страната. Съгласни сме, че България има нужда от това, но за нас основният генератор на несигурност е правителството на Бойко Борисов", настоя соцлидерката.

Тя допълни, че изказването на Доган е породило различни тълкувания, но от БСП са го анализирали и тълкували по този начин.

"Изразяваме принципно различие, запазвайки уважение, и си внасяме вота сами", завърши Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Анонимен

преди 6 години

На Корнелия изказванията не ги включвайте в Политика. Те са повече за Свободно време (или направете отделна хумористична секция за тях).

32

Анонимен

преди 6 години

Интересно кога ще и свърши бюджета за съботажи.Той кремъл дава, ама и иска резултати в замяна.

31

Анонимен

преди 6 години

До фактНяма го вече СССР да дава безотчетни пари на БКП за пропаганда и атентати.........

fallback