Снимка: архив "Булфото"

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров заподозря някои от членовете на КЕВР, че умишлено вдигат цената на водата и природния газ, за да саботират правителството.

"КЕВР одобрява повишението на цените и от 1 януари в някои градове цената се вдигна доста сериозно – 20%. Това е прекалено много. Настоявам това повишение да не се случи", обяви партньорът в управлението пред "Нова телевизия".

Той предупреди, че ако се наложи, могат да се направят и законодателни промени.

Още по темата

"Тази комисия се оказа толкова независима, че никой не може да й влияе. Не трябва да е толкова независимаа. Не трябва да е в такъв състав – 9 души, пет от които са от партии, които са против сегашното управление”, каза Сидеров и отрече да иска да овладява КЕВР.

Той обаче смята, че хората в комисията работят целенасочено срещу кабинета.

"Те са в състояние да саботират правителството. И го правят. Какво ще ни кажат хората след три месеца: "Защо дойдохте на власт, а се вдига цената на всичко?", каза Сидеров.

Според него хората в комисията са "с политически пристрастия и политически виждания”.

"Хора като Светла Тодорова и председателят Иван Иванов са точно такива. Тази Светла Тодорова, която е уж експерт, преди време се изказа политически, че съжалява, че партия "Атака" е влязла в правителството. А изказът й дойде, защото преди време именно ние протестирахме пред прозорците й заради поредното увеличение на цените", заяви Сидеров.

Лидерът на "Атака" отново обясни, че темата Банско не е най-важният въпрос на държавата.

"Хората негодуват от случващото се като цяло, а не това конкретно. За българина това не са важните въпроси. Него не го вълнуват плажните концесии, а да речем златните”, смята Сидеров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase