Снимка: ilhankyuchyuk.eu
fallback

ДПС е значим политически фактор не само в България - партията ни е уважаван либерален партньор, чийто глас се чува в цяла Европа. С това се похвали евродепутатът Илхан Кючюк в социалната мрежа Facebook по повод 28-ия рожден ден на ДПС.

"Датата 4 януари е важна не само за нас. Учредяването на Движението за права и свободи преди 28 години е един от най-значимите моменти в съвременната българска история. ДПС има своята значима роля не само за нас, защото вече 28 години в българския политически живот има партия, която последователно и упорито защитава принципите на демокрацията и изконните човешки ценности", пише той.

Кючюк допълва, че се гордее, че е част от ДПС, което пък е повече от партия, защото членовете му са свързани не само от възгледи, но и от приятелство и взаимно уважение.

Според него ДПС повече от четвърт век дава пример за това какво означава да бъдеш отговорен - към себе си, към околните, към България и Европа, към света.

"Благодаря на учредителите на Движението за права и свободи и на почетния председател д-р Ахмед Доган, че с делото си ни дадоха възможност да бъдем част от това семейство. Че ни научиха и продължават да учат със своите съвети, че в политиката е важно да отстояваш своите позиции и да не отстъпваш от принципите си. Днес ДПС е повече от вдхъновение и пример за подражание - заради приемствеността, заради това, че винаги сме изповядвали и защитавали заедността като необходима формула за развитието на България. ДПС е пример за приемственотта - днес председател на партията е първият председател на Младежкото ДПС - Мустафа Карадай", продължаха с хвалбите евродепутатът.

Той смята,че ДПС е значим политически фактор не само в България, защото партията е уважаван либерален партньор, чийто глас се чува в цяла Европа.

"Днес ДПС може да се гордее с най-голямата и подготвена младежка политическа организация в цяла Европа! А аз съм повече от горд, че ми се доверихте да бъда неин председател. Днес нашите общи усилия трябва да бъдат насочени към бъдещето на България. Нямаме право да се примиряваме с това, че начело на държавата, която винаги е била пример за успешно функциониращ етнически модел, днес стоят политици (не и държавници), които с лека ръка ни тласкат към погазването на основни човешки права и свободи; към езика на омразата и отричането на демократичността. Няма как да се примирим, че държавата, която днес е начело на ЕС, е сочена като стожер на корупцията и бедността", пише още Кючюк.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Мария

преди 6 години

ДА ВАШИЯ ЕЛЕКТОРАТ. Е ПОСТОЯНЕН И СИГУРЕН

28

Анонимен

преди 6 години

Фактор са при усвояването на обществени поръчки и еврофондове заедно с шиши, мутрата и агент "Сава", където от 3 млн примерно 1 се краде, до 2030-та ще ви чуваме да пищите на умряло всичките, вие не знаете какви планетарни промени предстоят! Старата парадигма предстои да бъде заличена!

27

Делиорманлъ

преди 6 години

Язък за бедните избиратели на ДПС.Всички депесарски големци по вертикала - Председател на общ.съвет,Кмет на община на ДПС,Областен председател на ДПС, член на ЦС и ЦОБ на ДПС , нар.представител от ДПС станаха бейове,паши ,аги,чокои,феодали на гърба на електората си.За свои интереси и благосъстояния през времето на Живков бяха най-големите агитатори и подръжници на тогавашния режим , така също и агенти , сътрудници , доносници на репресивните структури на Държавна

fallback