fallback

Утре България поема председателството на Съвета на Европейския съюз от Естония. Трескавата подготовка в столицата отдавна тече.

Най-вероятно броят на гостите, които ще посетят страната ни ще достигне 25 хил. души и за посрещането им в столицата текат ремонти от поне година.

Естакадата до Летище София е почти готова. Работниците се трудиха усилено и вчера. Очаква се съоръжението скоро да бъде готово.

А в непосредствено съседство е квартал "Христо Ботев" - останал встрани от пътя... и ремонтите.

Междувременно френскоезични издания коментираха предстоящото българско европредседателство така: "Бедна и проевропейска България поема председателството и има стремежа да "хвърли мост" между Изтока и Запада на Европа, между Турция и Брюксел, коментира агенция "Франс Прес".

Изданието продължи още, че "най-бедната страна в Общността ще се стреми да подобри имиджа си и да убеди ЕС, че е готова за Шенген и Еврозоната".

Още по темата вижте във видеото на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

77

Анонимен

преди 6 години

Този, който е писал, че всички бивши соц. страни са зле, много се лъже! Полша, Унгария, Чехия, Словения се развиват добре, политиците им с достойнство се противопоставят на решенията на ЕС, които не са от полза за собствените им народи.

76

Пенчо

преди 6 години

Не само ромските махали ни излагат.София по празниците - сива, унила, тъжна, улици и квартали тънат в мрак. Ужасяващо е състоянието на тротоарите, дори и в Центъра. Дано на чуждестранните участници в събитията около председателството не им остане време да се разхождат пешком, защото след това ще има интересни коментари по чужди издания. Изтриха ли графитите по стените на НДК? Във всеки случай подлезите към него не са в добро състояние.

75

Шаран-БГ

преди 6 години

Един велик бръснар от с. Рудник, Варненско задал въпрос на човек, който претендирал, че кметицата "лъска" само центъра, а неговата улица- кал и камъни : - Иване, ти като дойдеш при мен, защо казваш обръсни ми лицето / че и одеколон искаш/, а не речеш обръсни ми г,за !???

fallback