Снимка: архив "Булфото"
fallback

ГЕРБ не се притесняват от предсрочни избори, защото са доказали, че могат да побеждават. БСП обаче нямат подготвени хора, които биха могли да поемат властта.

Това смята вицепремиерът Томислав Дончев.

"За да управляваш, са необходими поне 30-40 експерти, а при тях липсват", каза той пред Bulgaria ON AIR..

Oще по темата

Дончев е категоричен, че коалицията е стабилна и диалогът с Патриотите е добър. Той потвърди това на фона на зачестилите критики на лидера на НФСБ Валери Симеонов към премиера Бойко Борисов.

"Търканията са нормално нещо. Ако ги нямаше, нещата щяха да изглеждат подозрително. Въпреки това правителството няма алтернатива", отсече той. Същото обяви преди дни и почетният лидер на ДПС Ахмед Доган, който в традиционното си предколедно слово пред съпартийците си обясни, че няма партия, която да е готова да вземе властта, ако сегашният кабинет падне.

Вицепремиерът Дончев призна, че съществува напрежение между президентската институция и управляващите от ГЕРБ. Една от причините е законът за корупцията, който държавният глава Румен Радев се закани да върне за ново разглеждане в парламента.

"Категорично ни е мнението, че шефът на антикорупционния орган трябва да бъде назначаван от парламента. Това не е работа на президента", каза Дончев. Социалистите настояваха държавният глава да посочва шефа на новата структура, за да се гарантира паритет на властите в нея.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

266

Анонимен

преди 6 години

ГЕРБ имат големи кадри................като Цецо Крадецо с 6-те апартамента и леля Цецка-"гениалната" юристка.................хаха!!

265

Честита Коледа

преди 6 години

БСП пита Гербалюцките дал дъфчат семето на Буда за да незабременеят или така им е наредено за да се фане извън аХналното забремяфкане от всеки акт та после на попо наизкъсо да гя кръстът отрасналите гумнета ембриони у родени без цезарово гербелчета. Та ктъ да гя кръщаа се пеняви попо: Л.айнойко ли Гувенетко ли или ДияХрия

264

Аз

преди 6 години

Брей че страхотни "специалисти" имали гербаджиите - по колко пъти ремонтират едни и същи обекти и по колко още лапат яко! Как божеството им от милионер стана милиардер - като сади картофи и яде филии с мас??? Ха-ха-ха! Колко още простотии трябва да сдъвче това племе, за да се осъзнае...ако изобщо може да се осъзнае някога!

fallback