Снимка: БТА
fallback

Ахмед Доган е един мъдър човек, 27 години е в политиката и сам разбира, какво би станало, ако вотът успее, ако предположим, че успее. Това обяви премиерът Бойко Борисов пред "Панорама" в коментар на думите на почетния лидер на ДПС от снощи.

Oще по темата
Както Dnes.bg съобщи, Доган обяви, че вотът на недоверие, който предстои, няма за цел да свали правителството, а само да го коригира и насърчи. "Но ако вотът на недоверие мине, какво правим? Има ли партия, която е готова да управлява страната след евентуални предсрочни избори? Моята преценка е, че няма такава политическа сила от опозицията, която може да поеме отговорността за управление на страната към днешна дата", посочи почетният лидер на ДПС.

"Понеже Ахмед Доган знае технологията на управление и много добре познава БСП, познава и неговата партия, и дава ясен отговор, че няма кой да ни замести това управление", посочи Борисов.

По думите му вотът на недоверие се прави, за да се покаже на света колко сме калпави. "За съжаление политическата класа в България е такава. Обикновено като идват гости, майка и татко ме предупреждаваха "Няма сега да правиш бели. Ще се държиш възпитано", за да си тръгнат гостите и да си кажат "Ей, това е възпитано семейство". Ние искаме да покажем всичките си магарии и всичко, което можем за тези шест месеца. Не ме дразни вотът, фактът е такъв", коментира Борисов.

"Да видим какво ще изнесат, ние ще им отговорим със същото", закани се лидерът на ГЕРБ към БСП. И изрази разочарование, че за тези 6 месеца вместо да се съсредоточим и да изкараме малък дивидент за България,"ние искаме да си извадим кирливите ризи".

"Тези хора ще дойдат и единия ден ще слушат от мен как искаме Западните Балкани - че сме по-мъдри, че искаме да се развиваме, да се инвестира в тях, да се вдигнат доходите и да се подобри материалното благосъстояние. В същото време ще ни слушат в парламента какво говорим един за друг. Сами разбирате, че ние няма да ги оставим в този вот да ни бият нас и ние да ги гледаме.", коментира още Борисов.

Премиерът посочи, че България е готова с всичко необходимо да води Европа. Самото председателство е менаджиране на един процес, то не е да взимаме решения вместо всички. Затова трябва много добра комуникация с всички колеги, посочи Борисов.

По думите му по време на председателството трябва да бъдем обрани, защото трябва да защитим интереса на 27-те членки на ЕС. "Натоварени сме с отговорност с Балканите и за приобщаването на нашите съседи, за да можем максимално да се справим с миграционната криза и се очакват изключително напрегнати шест месеца", коментира още премиерът.

Той подчерта, че много пъти е казвал „не“ на турския президент Ердоган, но и имаме добри отношения с Турция и от това има резултати. По думите на Борисов за разлика от нас, в Гърция „не могат да си преброят мигрантите“.

Борисов коментира и отношенията си с президента Румен Радев, които са доста напрегнати в последните месеци. "Аз няма какво да воювам с президента. Той ни дава оценки всеки ден, при това възможно най-негативните. Той взима страна, говори с думите на госпожа Нинова", заяви премиерът.

По отношение на въпросът с втория лифт в Банско, Борисов посочи, че такъв със сигурност ще има, но въпросът е "така да направим плана на управление, че всяко нещо, което допълнително ще се строи, ще минава екологична оценка".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

181

ognyanz

преди 6 години

До "Бай Курти": На Бойко точно това му се иска: да не се налага да влиза в пряк дебат с Корнелия Нинова, но няма избор: тя редовно го боде по задните части. И неговият пиар екип трябва да измисля отговори в мутренско-ченгеджийският стил на Бойко: "те ни бият и ние ще ги бием" и т.н. А далаверите с държавните поръчки и концесиите вървят и не е така лесно да се скрият. Чак и Валери Симеонов ги забеляза.

180

Бай Курти

преди 6 години

До 182Борисов не влиза в пряк дебат с кака ***, защото народа съвсем скоро каза кой да управлява.А *** като иска да управлява да спечели изборите и тогава няма да има никакъв проблем.

179

Анонимен

преди 6 години

Всеки знае, че няма незаменими хора. И БСП е партията която българския народ ще избере!

fallback