Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

През новата 2018 г. не се очертава да има предсрочни избори. Такава прогноза направи социологът Андрей Райчев.

Според него в управляващата коалиция не се наблюдава принципно противоречие по линията "Борисов-Каракачанов", за разлика от ситуацията около вицепремиера Валери Симеонов, където "искри не липсват".

По думите на Андрей Райчев именно това би могло да бъде извор на дестабилизация.

Социологът изключи и възможността ГЕРБ да се коалират с ДПС.

"ДПС ще искат да управляват с ГЕРБ, но просто не виждам как Борисов, който дойде чрез обявяването на ДПС за главния враг на страната, ще се прегръща с тях и ще управляват заедно. По-скоро, ако се стигне до такава формула, тя ще изглежда като подкрепа от страна на „желаещите“, но да видим ДПС в коалиция в Борисов – просто не ми се вярва", каза Райчев пред "Фокус".

Той коментира и темата за корупцията у нас, заявявайки че липсва политическа воля за решаването на проблема.

"В същото време се наслоява явна нетърпимост от страна на обществото, която обаче трудно може да разклати устоите на правителството", подчерта Райчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Един от Северозапада

преди 6 години

До Гребец Означава-или давайте, или сбогом на субсидии, европрограми и всички други начини на крадене.И не е вярно, че не са в симбиоза с ДПС-Пеевски. В страхотна симбиоза са. Как иначе ще обясните че цялата страна за има -няма месеци се превзе от едва лафка? И всички кметове навсякъде са съгласни? Без държавен рекет и принуда това не става.Съответно-без добра мотивация от собственика на фирмата към тези, които могат да принудят цялата държава.

12

Анонимен

преди 6 години

ГУЦА !

11

Hafen die Wahrheit

преди 6 години

Всички комунисти, заслужават да са в зандана, но така умело са си прекрили следите, че не може да ги изловят. С напъни за избори, с гейтове, с лъжи и манипулации, гледат най-брутално и нагло да отклонят вниманието от злоупотребите които са извършвани от тях. Нека ГОЛЯМАТА ЛЪЖА обясни, за какво са ни избори, след като българите се произнесоха преди половин година. Или пак пари на вятъра! За ГОЛЯМАТА ЛЪЖА вече няма кражбА!!

fallback