Снимка: архив, Булфото
fallback

Президентът Румен Радев ще свика Консултативен съвет за национална сигурност на 9 януари 2018 г. Темата този път ще бъде свързана с "ролята на България в общата политика за сигурност и отбрана на Европа", заяви държавният глава.
 
Свикването на КСНС има връзка със започващото по същото време председателство на България на Съвета на ЕС и ролята на страната "като участник в тези процеси, и като страна с амбиции да бъде фактор в интеграцията на Западните Балкани".
 
Радев обяви, че няма да поставя на КСНС въпроса с покупката на нови бойни самолети за армията, въпреки застоя по казуса, довел и до напрежение сред военните пилоти.
 
"Българските политици трябва да узреят за някои неща. Видях едно отношение, което не съответства на нивото на държавници – отношение, водещо към парализа на стратегическото мислене, на сигурността на държавата, изобщо за нейното бъдеще", коментира президентът Радев пред Дарик.
 
По думите му решенията в отбраната се взимат хаотично и "на парче". "Няма как да се стигне до консенсус. Трябва наистина сериозна работа", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Герберски трол.

преди 6 години

Цецо раздаде бонусите. Можеше да се бръкне по-дълбоко, но и това е добре.

33

Анонимен

преди 6 години

Таман сега ПЕСКО ще приложи системен подход при въоръжаването и Радев ще си затваря човката.

32

Анонимен

преди 6 години

Ти си Парче ама тъпо

fallback