Снимка: архив, Булфото
fallback

Бившият социален министър Иван Нейков е на мнение, че е късно да върнем прогресивния данък у нас.

"Не премерихме добре при въвеждането на плосък данък в България. С ниски данъци не може да има богата държава. Мантра е, че богатите спечелиха, а бедните загубиха", аргументира се той в предаването "Директно" пред Bulgaria ON AIR.

Икономистът Мика Зайкова пък заяви, че плоският данък вече е контрапродуктивен и е отживелица.

"Най-богатите спечелиха най-много" настоя пък тя и заяви, че у нас трябва да се въведе необлагаем минимум.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

86

До Москвич 2138

преди 6 години

Смешен си.По принцип почти всичко в една фирма го изработват работещите в нея, а собственикът обикновено има малък дял, но той разпределя после изработеното. Според закона има едни осигурителни вноски за това и онова, като в сегашният момент 60% от осигуровките ги плаща работодателя и 40% се взимат от заплатата на работника. На държавните служители им намалиха заплатите, за да плаща работодателя 100% от осигуровките и така прецакаха държавните служители. Ти ако си мислиш, че марсианците плащат

85

Анонимен

преди 6 години

Да живее сивата икономика. За да плащаш нещо трябва да имаш стимул или цел. Да тъпча бюджета, при условие, че съм беден бачкатор и моята заплата е доста под тяхната, ще кажа само, да ме извинят ама да доят от друго място.ДА ЖИВЕЕ СИВАТА ИКОНОМИКА. Трудовите договори в частните фирми са само за да вържат обикновенния човек като куче за синжир, да им служи вярно и да го доят както трябва да им работи по 8 часа всеки ден, че и събота.

84

Дедо

преди 6 години

До 78 Шоп - По твоята логика Русия трябва да е най-развита от всите,бре!Смехурко!

fallback