Снимка: Булфото, архив
fallback

След острата реакция на вицето Валери Симеонов към премиера Бойко Борисов заради втория лифт в Банско, екоминистърът Нено Димов увери, че няма опасност да се разклати управляващата коалиция.

Oще по темата

"Нещо повече - виждам, че има много съществен консенсус за втория лифт на Банско", коментира той.

Нено Димов обаче отказа да коментира поведението на Симеонов: "Такива въпроси - към него!"

Димов обясни, че решението му за изтегляне на внесения в Министерски съвет проект на допълнително споразумение към концесионния договор за "Ски зона Банско" е било свързано с плана за управление на Национален парк "Пирин" и с необходимостта да се търси баланс между икономическата част, която е в концесионния договор, и екологичната, която е в плана за управление.

На 22 декември изтича срокът за обществено обсъждане на плана за управление на Пирин, в зависимост от обема бележки, които са дадени, и възможността да ги отработим, ще внесем на първото възможно заседание след това концесионния договор и планът за управление, съобщи екоминистърът.

Според него въпрос на юридическо решение е дали концесионният договор за Банско ще бъде пренаписан, а това може да се наложи заради новия Закон за концесиите, който влиза в сила от 2018 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

пенко

преди 6 години

Браво господин Симеонов--- цялата Т......на Академия е твоя ! Браво на сценаристите ! Понеже съм на ваша страна ,не уточнявам !!!

12

Andreshko

преди 6 години

До #1пфу. Да се свети не само името му,а и маслото му.

11

Анонимен

преди 6 години

В зеленчуковата градина има несъвместими зеленчуци. Проблем на лошия агроном.

fallback