Снимка: БТА
fallback

Премиерът Бойко Борисов е готов да преразгледа мораториума за лекарствата, ако трябва и след среща с президента Румен Радев. Борисов обяви това пред български журналисти в Брюксел.

"Майка ми, Бог да я прости, умря от рак. Ние със сестра ми си продадохме, каквото имахме тогава, за да й купуваме 8 хил. долара молекула, някакво свръхново лекарство и на втората седмица жената си умря", каза премиерът Бойко Борисов.

Oще по темата

"Не искам да си играят със страховете на хората. Ще го вкараме пак в парламента и ще го решим", коментира той. По думите му, ако дадено ново лекарство го има в 1/3 от страните от ЕС, ще го купим и ние.

Борисов заяви, че изобщо не обръща внимание на лидера на социалистите Корнелия Нинова.

"Имаше избори със служебно правителство от президента Радев. На всеки 6 месеца, като на някой нещо не му харесва, да правим избори ли?! И то точно по време на председателството ни, когато полагаме толкова усилия", коментира премиерът.

Борисов смята, че БСП и ДПС искат провал на председателството и ги призова да проявят разум.

"Само вижте как са подбрали датата на вота на недоверие. Това ли е градивната опозиция? Те умират да се сринем и в руините те да се опитват отново да крадат. Ще се съпротивляваме този път много", категоричен бе премиерът.

Според Борисов Естония се е справила добре с председателството си, особено в сферата на киберсигурността.

"Техният екип ще продължи да работи с нашия, а после и с австрийския, за да може да не се прекъсне процесът и нещата да се продължат", добави той.

"Аз знам какво говорят Юнкер, Меркел, Макрон, Ципрас. Всички са категорични, че трябва да запазим моста с Турция, защото иначе всички тези бежанци, които са там, ще дойдат в Европа през България и Гърция", обясни премиерът.

По думите му темата за Brexit е много сложна. "Аз тайно се надявам, че един ден Великобритания ще се върне в ЕС след всичките мъки, които ще преживеем и те, и ние", коментира Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

163

Анонимен

преди 6 години

"... ако дадено ново лекарство го има в 1/3 от страните от ЕС, ще го купим и ние..."?????!!!!!!!!Ама защо ще се сравняваме със страни от ЕС? Какво ни е като у тях!? Заплатите ли, правилата ли, демокрацията ли, на селянката от Самоковско чистотата ли, свръхзастрояването ли, смъртността ли, заболеваемостта от рак ли, от сърдечно-съдови ли болести, болниците ли, а?! ... Какво ни е като у тях, та сравнението за лекарствата да е определящо. Ба си тъnите хора!

162

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 163Пукаим на Брюксел и Вшингтон на нас. На тях им трябваме като територия - хфорпост срещу Русия. Особено на Вашингтон. Брюксел ни праща *** вместо добри стоки, Брюксел като на животни ни пробутва ниско качество и отрови за храни, а за "европейците" високото качество. Но Брюксел ни възлага голямата чест да ги пазим от безчет нахлуващите диви мигранти. Като на бойни кучета. И нашите "държавници" се съгласяват с това със сълзи от умиление за честта и ...за държането на власт.

161

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 166Никаква диктатура няма. Има просто мафия, която управлява държавата с мек, лицемерен терор. И на принципа "разделяй и владей". А мафия е обединяването на управлението с престъпността. Поне по принцип и по някои определения. Мафията не е самостоятелна престъпност. Ако е - тя просто не може да съществува.

fallback