Архив: Булфото

Заради вота на недоверие срещу правителството, който БСП и ДПС се канят да внесат на 17 януари, една седмица парламентът ще се занимава с патетика и художествено слово, смята Тома Биков от ГЕРБ.

Той заподозря опозицията в пъклен план за провал на председателство ни на ЕС, но пък увери, че тя няма потенциал да постигне целта си.

"Това е стратегия за председателството, за да не изглаждаме чак толкова добре и е дразнещо, че се опитват, но ние ще направим каквото трябва, а те ще си платят политическата цена за това", отсече депутатът от ГЕРБ.

Според него вотът на ДПС и БСП е заради самия вот.

Още по темата

"Преди няколко месеца обявиха, че ще го внесат, без да знаят по каква тема ще е, нито в каква политическа конфигурация ще го внесат, водиха преговори два месеца и днес чухме отново едни неясни обяснения от Корнелия Нинова за това, че тепърва ще избистрят пък конкретните корупционни казуси, заради които ще искат вота", коментира той.

Заради това и заради решението на опозицията да не внесе вота след приемането на бюджета за следващата година, а да го отложи за след Нова година, Тома Биков си направи извода, че мотивът на БСП и ДПС е опитът им да саботират европредседателството ни.

Според него политическите сили, опоненти на управляващите, са напълно наясно, че са безпомощни да създадат реалистична алтернатива на власт.

"Изчислили са, че е по-добре да го направят по време на председателството, знаят, че не могат да го правят, но е неприятно, че се опитват", призна Биков.

А за арестувания общински съветник от ГЕРБ в Свиленград Христо Минков за трафик на хора, депутатът отсече, че партията няма намерение да опъва чадър над никого.

"Надявам се, че всеки който е извършил престъпление и има доказателства за това, да си понесе наказанието, щом са го задържали, сигурно имат доказателства", отсече той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase