Снимка: БСП

Вот на недоверие срещу правителството на Бойко Борисов ще има при това не кога да е, ами точно в началото на новата година, когато България ще поеме председателството на ЕС.

Въпреки че тогава страната ни ще бъде в центъра на вниманието на европейските институции и у нас ще се провеждат серия от срещи на високо ниво, опозицията в парламента не се отказа от идеята си да иска да свали кабинета "Борисов 3".

Според лидера на ДПС Мустафа Карадайъ това дори ще се приеме положително от европейските ни партньори.

Още по темата

След кратка среща днес той и червената шефка Корнелия Нинова обясниха, че вотът ще бъде внесен в деловодството на парламента на 17 януари.

На 10 януари, първият работен ден за народните избраници след дългата им ваканция за Коледа, работна група от четирима представители на левицата и трима на ДПС, ще седне да напише мотивите към вота. Темата му ще е корупцията.

Само че, понеже според Нинова и Карадайъ рушветите са бич във всички секторни политики, на работната група се пада задачата да уточни точно за кои от тях ще бъде вотът.

Нинова смята, че няма вариант вотът да е за цялостна политика, а ще е само за корупцията в определени секторни политики като в мотивите ще са описани много примери за тази порочна практика.

"Датата 17 януари не е обвързана с някакъв ретрограден Меркурий или с някаква Венера, просто 10-и е първият работен ден след ваканцията и тогава ще се подготвят мотивите", допълни соцлидерката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase