Снимка: Булфото, архив

БСП готви протест в петък пред сградата на КЕВР.  Недоволството на социалистите е провокирано от увеличението на цената на водата.

На 15 декември КЕВР ще вземе решение за повишаване на цената на водата в 14 големи града, като сред тях е София, където се предвижда водата да се повиши с 9,5 %, или 2,36 лв./куб.метър.  По-скъпо ще плащат кубика и в Смолян, Пловдив, Кърджали , Ямбол, Враца.

Още по темата

"Категорично се противопоставяме на това увеличение на цената на водата. То не е аргументирано, нито ръстът на инфлацията е толкова", отсече червената шефка Корнелия Нинова.

Така че тя призова всички да се присъединят към протеста на левицата, който започва в 10:30 часа.

"Това увеличение на цената на водата е поредното, то е драстично, не отговаря на увеличението на доходите на хората и е поредната стъпка към тяхното обедняване", заяви Нинова.

Според нея протестите идват като естествена реакция на политиката по увеличаване на тока, водата от една и от друга страна на доходите, които не растат.

"Действия, които ощетяват доходите на хората, живота им, влияят върху бедността, върху проблеми в здравеопазването", коментира лидерът на БСП.

Корнелия Нинова съобщи още, че завежда дело срещу Десислава Атанасова от ГЕРБ, защото била казала лъжи и клевети за нейното участие в "Техноимпекс".

"Току - що си внесох държавната такса и завеждам до края на деня дело на Десислава Атанасова и солидарно на ГЕРБ, защото тя изразява тяхното мнение. Оттук нататък тези спорове се решават на плоскостта на съдебните дела. За всичко, включително за злоупотреба и манипулиране на мнение на официални органи. Имам предвид, че г-жа Атанасова е била информирана с писмо от гл. прокурор, че няма извършено престъпление, че има извършени проверки и въпреки това тя продължи да клевети и лъже в публичното пространство", каза Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase