Снимка: архив "Булфото"
fallback

Българското външно министерство извика на разговор посланика на Турция у нас Хасан Улусой ден след като турския президент Реджеп Ердоган заговори за нови граници на Балканите.

Вчера държавният глава на Турция бе на историческо посещение в Атина. По време на него той поиска ревизия на Лозанския договор от 1923 година, който определя границите с Гърция.

Oще по темата

"България смята, че дискусия по мирни договори и съществуващи граници не е от полза за международната общност и стабилността в региона", се казва в позицията на МВнР по изявлението на Ердоган.

От Външно са категорични, че всяка ревизия на международни договори може да се извършава само по взаимно съгласие между страните.

"Надяваме се, че нашите съседи ще продължат по пътя на диалога, основан на европейските ценности и принципи в интерес на мира и сигурността в региона, което бе обсъдено днес на среща с посланика на Република Турция в МВнР", допълват от министерството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

72

Анонимен

преди 6 години

"Народ, който не иска да храни собствената си армия не след дълго ще храни чужда."Наполеон Бонапарт

71

ДАНС работи ли

преди 6 години

Не се връзвайте на провокатори из форумите, на тях това им е целта - да всяват смут. Но институциите трябва да се задействат за подобни провокатори и реакцията на държавата трябва да е адекватна и сурова! Иначе за мечтаещите "турци" - генетични изследвания показват, че турците в България са малко, мюсюлманите са помаци (БЪЛГАРИ-мохамедани) и *** с промити мозъци (държавата има вина). В Кърджали мюсюлманите са под 50%, другото са лъжи. А Osman, една прашинка Българска земя няма да ви дадем!

70

Osman

преди 6 години

Кърджали и Делиормана са турски

fallback