Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

След като правителството на премиера Бойко Борисов пое курс към пълно удовлетворяване на инвеститорските намерения за разширяване на ски зоната в Банско, кабинетът реши да отложи със седмица промяната на концесионния договор на екоминистерството с фирмата "Юлен".

Премиерът разпореди също така да бъде направена обществена дискусия за промяната на концесионния договор.

Oще по темата


"Борисов просто си изсмука от пръстите няколко аргумента, за да може да отложи разглеждането на договора. Причина е, че има неистов страх от "Зелените", които отново могат да блокират "Орлов мост" с протестните си действия", посочи вицепремиерът Валери Симеонов в студиото на "България сутрин".

Той заяви, че е подготвил решение на Министерския съвет, което е било съгласувано с всички институции още през 2013 година,съобщава Bulgaria ON AIR.

"Стана ясно, че причината то да не се приеме е предварителна договорка. Министър-председателят и министърът на туризма започнаха да си прехвърлят топката. Истината е, че изграждането на този втори лифт в Банско ще реши проблема със задръстванията и километричните опашки", категоричен бе Симеонов.

Той също така коментира гръцкия президент Прокопис Павлопулос, който отхвърли ревизия на международния договор, определящ границите между Гърция и Турция, поискана от Реджеп Ердоган по време на историческата си визита в Атина.

"Това е провокация от страна на турския държавен глава. Нормално е Гърция да реагира, тъй като именно тя е засегнатата в случая страна. България също ще излезе със своето становище. В подобни ситуации обаче не е хубаво да се бърза, за да може всяко едно решение да бъде добре обмислено", посочи в студиото на "България сутрин" вицепремиерът Валери Симеонов.

По думите му "Обединени патриоти" ще се обявят категорично против всякакви подобни претенции и ревизии за териториални граници към настоящия момент на Балканите.

"Това би било взривоопасно. България може да има много по-основателни искания към териториите на Македония, но все пак сме подписали Договор за добросъседство. Трябва да запазим добрите си отношения с тях", допълни Симеонов пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Todor R

преди 6 години

Крайно време е да има втори лифт в Банско и да не се излагаме като кифладжии. В Алпите има стотици лифтове и нищо лошо не се е случило.

26

Анонимен

преди 6 години

До анонимен 20 Ами то все едно да идеш на слънча ка. :))))))

25

Еди

преди 6 години

На мен лично ми писна да ме разиграват с лифта! И тази година ще висим по опашки като ***! А за Добринище, който иска да ходи там да кара...Аз ще си тегля коршума на не-е-истина-античния лифт там!

fallback