Михай Тудосе, Бойко Борисов, Александър Вучич, Ана Бърнабич, Алексис Ципрас. Снимка: Правителствена пресслужба
fallback

Премиерът Бойко Борисов пристигна в Белград, където ще участва в Съвета за сътрудничество на високо равнище между Сърбия, България, Гърция и Румъния. Там той беше посрещнат от президента на Сърбия Александър Вучич и от сръбския премиер Ана Бърнабич.

Четиристранната среща на балканските лидери започна с работна вечеря, давана от президента на Сърбия, съобщиха от правителствената пресслужба.

Премиерите Бойко Борисов, Алексис Ципрас, Михай Тудосе и президентът Александър Вучич се срещат в същия формат два месеца след разговорите във Варна.

Утре страните ще обсъдят развитието на икономическото сътрудничество, укрепването на регионалната стабилност и подкрепата за интеграцията на държавите в региона.

В рамките на посещението се очаква България и Сърбия да подпишат Меморандум за намаляване на международните тарифи за роуминг услугите.

Сръбската държава е втората страна от Западните Балкани, с която сключваме споразумение в тази област. Преди по-малко от месец страната ни подписа аналогичен документ с Република Македония.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

анонимен

преди 6 години

утре когато се изберат други партии и други рьководители какво ще стане с тезиидеи строежи тел разговори

27

Щирлиц

преди 6 години

Балканските губернатори на задокеанските американски владения,се събрали да рапортуват,ъъъ..да се съвещават.

26

Анонимен

преди 6 години

А сръбския министър пя ли песни като на малоазийското диктаторче?

fallback