Снимка: архив, Reuters
fallback

Парламентът ще обсъжда детайлно въпросите, свързани с управлението на държавния дълг и неговата обвързаност с БВП.

Това ще стане по искане на социалистите, а шефът на парламента Цвета Караянчена насрочи обсъждането за следващия петък.

Oще по темата

Иначе по време на парламентарния контрол днес финансовият министър Владислав Горанов обясни, че държавният дълг намалява и се очаква в края на годината да спадне до 23, 7% от БВП.

През миналата година е бил 24 на сто, обясни той.

По разчети на финансовото министерство дългът трябва да намалее до 20% през 2020 г.

Според червения депутат Румен Гечев проблемите с външния дълг не са катастрофални, но все пак се налагало да се проведен дискусия в парламента и да се види как точно се управлява той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

До 28

преди 6 години

Всички крадат, а най-много крадяха СДС, но ГЕРБ май вече ги надмина. А официалните статистики не се "дават", а си ги намираш сам. Например на сайта на МФ.

28

Hafen die Wahrheit

преди 6 години

27,Дай да я видим и ние тази статистика! Много интересно как БСП пълнели хазната, след като изповядват политика на разходите! И при толкова много кражбА - Белене, Цанков камък, масова приватизация и ред други заменки, подменки и прочее!

27

Истината

преди 6 години

Според официалната статистика в България БСП пълни хазната и намалява дълга, а СДС и сега и ГЕРБ изпразват хазната и увеличават дълга. Кой е ляв и кой е десен? По-точно кой е повече десен и по-малко десен, защото в България леви партии и центристки партии няма.

fallback